Konu
:
Soslu Gerdan Paçası
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Gerdan Paçası
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Gerdan Paçası
2 kuzu gerdanı
10 su bardağı su
5-6 diş sarımsak
2 limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
1 tutam karabiber
1 tutam kırmızı tozbiber
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı margarin
2 çay kaşığı pulbiber
Soslu gerdan paçası:
Kuzu gerdanları iyice yıkayın
Geniş bir tencereye alıp üzerine 10 bardak suyu ilave edin
Etler yumuşayıncaya ve kemiklerden ayrılıncaya kadar haşlayın
Gerdanları bir tabağa alıp kemiklerini ayıklayın
Etlerini tel tel ayırın
Sarımsakları ezin
Ete sarımsak, limon suyu, tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve kırmızı tozbiberi ekleyip karıştırın
Kaynamakta olan çorbaya ilave edin ve sık sık karıştırarak pişirin
Sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin ve paçanın üzerine dökün
10 dakika karıştırarak pişirip ateşten alın
1 çorba kaşığı margarini tavada eritip pulbiberi kavurun ve çorbaya ekleyin
5-10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul