Yalnız Mesajı Göster

Soslu Gerdan Paçası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Gerdan Paçası





2 kuzu gerdanı
10 su bardağı su
5-6 diş sarımsak
2 limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
1 tutam karabiber
1 tutam kırmızı tozbiber
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı margarin
2 çay kaşığı pulbiber

Soslu gerdan paçası:
Kuzu gerdanları iyice yıkayın Geniş bir tencereye alıp üzerine 10 bardak suyu ilave edin Etler yumuşayıncaya ve kemiklerden ayrılıncaya kadar haşlayın Gerdanları bir tabağa alıp kemiklerini ayıklayın Etlerini tel tel ayırın
Sarımsakları ezin Ete sarımsak, limon suyu, tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve kırmızı tozbiberi ekleyip karıştırın Kaynamakta olan çorbaya ilave edin ve sık sık karıştırarak pişirin
Sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin ve paçanın üzerine dökün 10 dakika karıştırarak pişirip ateşten alın
1 çorba kaşığı margarini tavada eritip pulbiberi kavurun ve çorbaya ekleyin 5-10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla