Konu
:
Pilav Üstü Patlıcanlı Kuzu Külbastı
Yalnız Mesajı Göster
Pilav Üstü Patlıcanlı Kuzu Külbastı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilav Üstü Patlıcanlı Kuzu Külbastı
750 gr kuzu kül bastı
500 gr patlıcan
2 domates
2 soğan
2 diş sarımsak
4 sivribiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıcak su
Tuz
karabiber
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı limon suyu
Pilav için
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı su
1 su bardağı konserve mısır tanesi
2 çorba kaşığı mısır özü yağı
Tuz
Pilav üstü patlıcanlı kuzu külbastı:
Etleri iri küp şeklinde kesin
Patlıcanları küp şeklinde doğrayıp tuzlu suda 10 dakika bekletin
Domatesleri soyup rendeleyin
Sivribiberleri temizleyip iri verev parçalara kesin
Sarımsakları soyup ezin
Soğanları soyup küp doğrayın
Zeytinyağını tencerede ısıtın
Soğan, sarımsak, et ve limon suyunu ekleyip et suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin
Patlıcan, domates, tozşeker ve sivribiberi ekleyip karıştırın
5 dakika pişirip sıcak suyu ilave edin
Tencerenin kapağını kapatıp et ve patlıcan yumuşayana kadar pişirin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın
Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin
Süzüp bol suyla yıkayın
Mısır özü yağını tencerede ısıtıp pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak soteleyin
Mısırın suyunu süzün
Su, tuz ve mısırı ekleyip tencerenin kapağını kapatın
Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin
Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile kapatın ve 10 dakika dinlendirin
Etli patlıcanı servis tabağına alın ve kenarını mısırlı pilavla süsleyip sıcak servis yapın
Kuzu etini ızgarada pişirmeden önce yoğurt ve baharatla marine ederek bekletin
Baharat çeşitleri ete farklı bir aroma kazandıracak, yoğurt nar gibi kızarmasını sağlayacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul