Yalnız Mesajı Göster

Kaşarlı Ve Susamlı Köfte

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaşarlı Ve Susamlı Köfte





600 gr kıyma
2 soğan
4 dilim bayat ekmek içi
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tutam yenibahar
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri

Kızartmak için
Sıvıyağ
1 çay bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı susam
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
Tuz

Kaşarlı ve susamlı köfte:
Bayat ekmeği suda yumuşatıp elinizde ufalayarak sıkın Soğanları soyup rendeleyin Kıymayı çukur bir kaba alın Ekmek içi, soğan, kimyon, yenibahar, kaşarpeyniri ve tuzu ilave edip yoğurun Hazırladığınız köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın

Galeta unu, susam ve fındığı bir kapta karıştırın Yumurtaları başka bir kapta çırpın Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta unlu karışıma bulayın Yağı tavada kızdırıp köfteleri çevirerek kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla