07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sultan Kuzu Sarması

300 gr kuzu sırtı
1 soğanın suyu
Bir tutam safran
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dal taze kekik
2 yıldız anason
5 diş sarımsak
10 arpacık soğan
20 gr balkabağı
Tuz
toz beyazbiber
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Kızartmak için
ayçiçeği yağı
Hamur için
1 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı su
Bir tutam tuz
Sultan kuzu sarması:
Hamur için unu hamur yoğurma kabına eleyip su, yumurta ve tuz ilave ederek yoğurun Hamuru top şeklinde folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin
Zeytinyağı, iki diş ezilmiş sarımsak, bir soğanın suyu, safran, tuz, beyazbiber ve taze kekiği bir kasede karıştırın Hazırladığınız sos ile kuzu etini kapalı bir kapta en az üç saat marine edin
Kuzu etini marine ettikten sonra parçalara ayırın Ayçiçeği yağını bir tavaya alıp iyice ısıtın ve etleri kızartın
Kuzu etini kapağı olan bir güvece aktarın Üzerine sırasıyla dilimlenmiş balkabağı, haşlanmış nohutlar, anason, temizlenmiş arpacık soğanlar, kalan üç diş sarımsak, zeytinyağı, tuz ve beyazbiberi ilave edin Üzerini geçecek kadar su ilave edin
Önceden hazırladığınız hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde kalınca açın Güvecin etrafını hamurla sararak hava almayacak şekilde kapatın Güvecin kapağını da kapatıp çok kısık ateşte 40 dakika pişirin
Ocaktan alıp 160 dereceye ayarlı fırında 5 dakika daha pişirin Servis tabağına alıp taze kekikle süsleyin Sıcak servis yapın
|
|
|