Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Et Yemeği

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Et Yemeği





500 gr kuzu kuşbaşı
200 gr arpacık soğanı
1 ayva
2 yemek kaşığı zeytinyağı
15 gr tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Ayvalı et yemeği:
Soğanların kabuklarını soyup zeytinyağında 2 dakika kavurun Etleri ilave edip 2 dakika pişirin Tarçın, tereyağı ve sıcak suyu ekleyerek 15 dakika pişirin

Ayvanın kabuğunu soyup iri küp şeklinde doğrayın ve yemeğe ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Tuz ve karabiber ile tatlandırın

Yemeği servis tabağına alıp üzerini taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla