07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Dalyan Köfte

500 gr hindi kıyması
3 dilim bayat ekmek içi
1 soğan
1 yumurta
2 diş sarımsak
3-4 dal maydanoz
2 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı yoğurt
İç malzemesi:
2 havuç
2 patates
1 su bardağı bezelye
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sebzeli dalyan köfte:
Ekmek içini ıslatıp ufalayın Soğanı soyup rendeleyin, maydanozu kıyın, sarımsakları ezin Kıymayı derin bir kaba alıp ekmek içi, soğan, sarımsak, maydanoz, yumurta, kimyon, tuz ve karabiberi ilave ederek yoğurun 1 saat dinlendirin
Havuç ve patatesleri temizleyip küp şeklinde doğrayın Diri kıvamda haşlayıp süzün Bezelye ve kaşar peynirini ekleyip harmanlayın
Köfte harcını dikdörtgen şeklinde açıp sebzeli karışımı üzerine yayın Rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Sıvıyağ, salça ve yoğurdu bir kasede karıştırıp köftenin üzerine sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin Dilimleyip servis yapın Afiyet olsun
|
|
|