Yalnız Mesajı Göster

Erikli Şiş Kebap

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Şiş Kebap





400 gr malta eriği
4 patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı

Köfte için
750 gr kıyma (dana ve kuzu eti karışımı)
3 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı ılık su
4 diş ezilmiş sarımsak
2 soğan
Tuz
1 tatlı kaşığı köfte baharı

Domatesli sos için
4 domates
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz

Erikli şiş kebap:
Patlıcanların uç kısımlarını kesip 2 parmak eninde halka şeklinde dilimleyin Tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün Malta eriğini ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin

Köfte için, ekmek içini ılık suda ıslatıp elinizle sıkarak ufalayın Soğanları temizleyip kıyın Kıyma, ekmek içi, sarımsak, soğan, tuz ve köfte baharını çukur bir kaba alıp yoğurun

Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın Erik, köfte ve patlıcanları şişlere geçirin Üzerlerine zeytinyağı sürün

Sos için, domatesleri soyup zar şeklinde doğrayın Kalan yağı tavada ısıtıp domates, biber salçası ve tuzu ilave edin ve salça kıvamında pişirin Şişleri ızgara yada mangalda pişirin Domates sosu ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla