Konu
:
Erikli Şiş Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Şiş Kebap
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Şiş Kebap
400 gr malta eriği
4 patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
Köfte için
750 gr kıyma (dana ve kuzu eti karışımı)
3 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı ılık su
4 diş ezilmiş sarımsak
2 soğan
Tuz
1 tatlı kaşığı köfte baharı
Domatesli sos için
4 domates
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
Erikli şiş kebap:
Patlıcanların uç kısımlarını kesip 2 parmak eninde halka şeklinde dilimleyin
Tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün
Malta eriğini ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin
Köfte için, ekmek içini ılık suda ıslatıp elinizle sıkarak ufalayın
Soğanları temizleyip kıyın
Kıyma, ekmek içi, sarımsak, soğan, tuz ve köfte baharını çukur bir kaba alıp yoğurun
Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın
Erik, köfte ve patlıcanları şişlere geçirin
Üzerlerine zeytinyağı sürün
Sos için, domatesleri soyup zar şeklinde doğrayın
Kalan yağı tavada ısıtıp domates, biber salçası ve tuzu ilave edin ve salça kıvamında pişirin
Şişleri ızgara yada mangalda pişirin
Domates sosu ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul