Yalnız Mesajı Göster

Safran Soslu Köfte

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safran Soslu Köfte





500 gr kıyma
1 havuç
3 soğan
2 dal taze soğan sapı
5-6 dal maydanoz
3 dilim ekmek içi
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı köfte baharı
1 kase mısır unu
1 yumurta
Kızartma için sıvıyağ
Tuz

Safranlı sos için:
1 su bardağı süt kreması
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı safran
2 çorba kaşığı nişasta
1 tutam tuz

Safran soslu köfte:
Havuç ve soğanları rendeleyin Taze soğan sapı ve maydanozu kıyın Ekmek içini ıslatıp ufalayın Hazırladığınız malzemelere kıyma, kaşar peyniri, köfte baharı ve tuz ekleyip yoğurun

Safranlı sosu hazırlamak için; süt kreması, su, safran, nişasta ve 1 tutam tuzu derin bir kapta mikserle çırpın Geniş bir teflon tavaya döküp kısık ateşte hafif koyu bir krema kıvamını alıncaya kadar pişirin
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak top haline getirin Önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartın Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin

Kızarttığınız köfteleri servis tabaklarına paylaştırın Hazırladığınız safranlı sosu köftelerin üzerine gezdirerek dökün İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla