Konu
:
Ayın Tacı İçli Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Ayın Tacı İçli Köfte
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayın Tacı İçli Köfte
250 gr iki kez çekilmiş çiğ köftelik dana kıyması
250 gr iki kez çekilmiş çiğ köftelik koyun kıyması
1 çorba kasesi ince bulgur,
tuz
2 su bardağı ayçiçek yağı
İç malzemesi: 500 gr az yağlı dana kıyma
6 soğan
1 paket (250 gr) margarin
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Sos için:
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası, su, tuz
Ayın tacı içli köfte:
Tavada margarinin yarısını eritin
Kıymayı ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun
Tuz serpin ve ateşten alın
Soğanları ince ince doğrayın, maydanozu kıyın
Başka bir tavada kalan margarini eritip soğanı pembeleştirin
Kavurduğunuz kıymayı ekleyip karıştırın
Suyunu tamamen çekince ateşten alın
Maydanoz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edip 1-2 dakika daha kavurun
Ateşten alıp soğumaya bırakın
Buzlukta karışımın yağı donuncaya kadar bekletin
(Pişirirken, köftenin çatlamaması için)
Köfteyi hazırlamak için; dana ve koyun kıymasını derin bir kaba alın
Tuz ilave edin
İnce bulguru azar azar ekleyerek iyice özleşene kadar yoğurun
Yoğurma işlemini yaparken elinizi ara sıra ıslatın
Hazırladığınız köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak top haline getirin
Her birinin ortasına işaret parmağınızla bastırarak çukurlaştırın
Hazırladığınız iç malzemeyle doldurup kapatın
Avucunuzun içinde hafifçe yassılaştırın
Köfteleri bol sıvıyağda kızartın
Sosu hazırlamak için; margarini tavada eritip salçayı kavurun
Biraz su ve tuz ekleyip 5-6 dakika kaynatın
Köfteleri servis tabağına alıp sosu üzerine gezdirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul