Yalnız Mesajı Göster

Karnabahar Köftesi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnabahar Köftesi





Yarım karnabahar
1 yumurta
1 kırmızı biber
2 taze soğan
Yarım su bardağı un
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı galeta unu
Kimyon Karabiber
Tuz
Yarım demet dereotu
1 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Karnabahar köftesi:
Karnabaharı iri parçalara ayırıp tuzlu suda 15 dakika haşlayın Süzdükten sonra çatalla ezin Taze soğanı ince, kırmızı biberi küp şeklinde doğrayarak ekleyin Yumurta, rendelenmiş kaşarpeynir, kimyon, karabiber, tuz ve unu ilave edip yoğurun

Karışımın üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yassı köfteler hazırlayın Galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın Kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün

Yoğurda sarımsak rendeleyin Dereotunu ince kıyıp ekleyin ve karıştırın Köftelerin üzerine yoğurt sosundan dökün Pulbiber serpiştirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla