Konu
:
Karnabahar Köftesi
Yalnız Mesajı Göster
Karnabahar Köftesi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnabahar Köftesi
Yarım karnabahar
1 yumurta
1 kırmızı biber
2 taze soğan
Yarım su bardağı un
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı galeta unu
Kimyon Karabiber
Tuz
Yarım demet dereotu
1 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Karnabahar köftesi:
Karnabaharı iri parçalara ayırıp tuzlu suda 15 dakika haşlayın
Süzdükten sonra çatalla ezin
Taze soğanı ince, kırmızı biberi küp şeklinde doğrayarak ekleyin
Yumurta, rendelenmiş kaşarpeynir, kimyon, karabiber, tuz ve unu ilave edip yoğurun
Karışımın üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yassı köfteler hazırlayın
Galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın
Kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün
Yoğurda sarımsak rendeleyin
Dereotunu ince kıyıp ekleyin ve karıştırın
Köftelerin üzerine yoğurt sosundan dökün
Pulbiber serpiştirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul