Konu
:
Fırında Ankara Tavası
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Ankara Tavası
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Ankara Tavası
3 kg kuzu kol veya kaburganın alt kısımı
4 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
7 su bardağı su
Tuz
Fırında Ankara tavası:
Kuzu kol ya da kaburganın alt kısmının zarlarını temizleyin
Avuç içi büyüklüğünde parçalar halinde kesin
Hazırladığınız kemikli parçaları bakır bir tavaya yerleştirip 7 su bardağı su ekleyin
Tuz ilave edip önceden ısıtılmış 150-160 dereceye ayarlı fırına verin
Fırın ısısını biraz daha düşürüp orta ısıda, etler kızarıncaya ve yumuşayıncaya kadar pişirin
Pirinci yıkayıp süzün
Fırından çıkan etin suyunu derin ve geniş bir fırın kabına alıp pirinci ilave edin
Tereyağını ekleyip pilavı da fırında 45 dakika pişirin
Pilavı fırından çıkarıp üzerine etleri yerleştirin
Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha kızartın
Sıcak olarak servis yapın
Şefin Yorumu :
ODUN FIRININDA
Bu tarif, orjinaline göre odun fırınında pişiriliyor
Ağır ateşte pişen etin fırında kalma süresi ise 5-6 saat
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul