Yalnız Mesajı Göster

Milföy Kasesinde Sebzeli Kuzu Pirzola

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Kasesinde Sebzeli Kuzu Pirzola





4 pirzola
4 kare milföy hamuru
3 havuç
4 çorba kaşığı bezelye
4 taze fasulye
3 dal taze soğan
2-3 dal dereotu
4 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, kekik

Milföy kasesinde sebzeli kuzu pirzola:
Milföy hamurlarının köşelerini keserek daire şekline getirin Isıya dayanıklı 4 küçük kaseyi ters olarak tepsiye dizin Milföy hamurlarını kaselerin üzerlerine yerleştirip hafifçe bastırın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Kase şeklini alan milföyleri soğuduktan sonra kalıptan çıkarın

Bezelye ve taze fasulyeleri ayrı kaplarda haşlayın Havuçları temizleyin İnce uzun çubuklar halinde doğrayıp haşlayın Taze soğanları temizleyip doğrayın, dereotunu kıyın

Margarini tavada eritip soğanları kavurun Pirzolaları ilave edip tuz, karabiber ve kekik serpin Havuç, bezelye ve taze fasulyeleri ekleyip kısık ateşte kavurun Dereotunu kıyıp serpin

Sebzeli karışımı milföy kaselerine paylaştırın Orta kısımlarını kaşığını ucuyla açıp pirzolaları dik duracak şekilde yerleştirin Sıcak olarak servis yapın

Şefin Yorumu :
Kuzu eti çok yararlı
Bol B1 vitamini içeren kuzu etinin 100 gramında 200 kalori bulunurAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla