Konu
:
Milföy Kasesinde Sebzeli Kuzu Pirzola
Yalnız Mesajı Göster
Milföy Kasesinde Sebzeli Kuzu Pirzola
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföy Kasesinde Sebzeli Kuzu Pirzola
4 pirzola
4 kare milföy hamuru
3 havuç
4 çorba kaşığı bezelye
4 taze fasulye
3 dal taze soğan
2-3 dal dereotu
4 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, kekik
Milföy kasesinde sebzeli kuzu pirzola:
Milföy hamurlarının köşelerini keserek daire şekline getirin
Isıya dayanıklı 4 küçük kaseyi ters olarak tepsiye dizin
Milföy hamurlarını kaselerin üzerlerine yerleştirip hafifçe bastırın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin
Kase şeklini alan milföyleri soğuduktan sonra kalıptan çıkarın
Bezelye ve taze fasulyeleri ayrı kaplarda haşlayın
Havuçları temizleyin
İnce uzun çubuklar halinde doğrayıp haşlayın
Taze soğanları temizleyip doğrayın, dereotunu kıyın
Margarini tavada eritip soğanları kavurun
Pirzolaları ilave edip tuz, karabiber ve kekik serpin
Havuç, bezelye ve taze fasulyeleri ekleyip kısık ateşte kavurun
Dereotunu kıyıp serpin
Sebzeli karışımı milföy kaselerine paylaştırın
Orta kısımlarını kaşığını ucuyla açıp pirzolaları dik duracak şekilde yerleştirin
Sıcak olarak servis yapın
Şefin Yorumu :
Kuzu eti çok yararlı
Bol B1 vitamini içeren kuzu etinin 100 gramında 200 kalori bulunur
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul