Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Hindi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Hindi





600 gr hindi göğüs eti
4 havuç
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
2 dal taze soğan sapı
Yarım su bardağı su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber

Havuçlu hindi:
Hindi etini iri parçalar halinde doğrayın Sarımsakları soyup ezin ve 3 kaşık zeytinyağında pembeleştirin Hindi etlerini ilave edip kavurun Sirke, kekik, tuz ve karabiber ekleyin Kapağını kapatıp 10-15 dakika pişirin

Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün 3 kaşık kadarını süsleme için ayırın Kalan havucu robotta püre haline getirip 1 tutam tuz serpin Taze soğan saplarını temizleyip ince ince doğrayın ve 1 kaşık zeytinyağında hafifçe kavurun

Etleri servis tabağına alıp her birinin üzerine 1 kaşık havuç püresi yayın Ayırdığınız küp doğranmış havuç ve kavrulmuş taze soğanla süsleyin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla