Konu
:
Havuçlu Hindi
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Hindi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Hindi
600 gr hindi göğüs eti
4 havuç
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
2 dal taze soğan sapı
Yarım su bardağı su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Havuçlu hindi:
Hindi etini iri parçalar halinde doğrayın
Sarımsakları soyup ezin ve 3 kaşık zeytinyağında pembeleştirin
Hindi etlerini ilave edip kavurun
Sirke, kekik, tuz ve karabiber ekleyin
Kapağını kapatıp 10-15 dakika pişirin
Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın
Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün
3 kaşık kadarını süsleme için ayırın
Kalan havucu robotta püre haline getirip 1 tutam tuz serpin
Taze soğan saplarını temizleyip ince ince doğrayın ve 1 kaşık zeytinyağında hafifçe kavurun
Etleri servis tabağına alıp her birinin üzerine 1 kaşık havuç püresi yayın
Ayırdığınız küp doğranmış havuç ve kavrulmuş taze soğanla süsleyin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul