07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzgara Dana Madalyonları

8 dilim dana bonfile (70'er gramlık)
Patates püresi
Kuşkonmaz
Pancar turşusu
1 çorba kasesi mantar sos
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Pankek için:
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
Bir tutam tozşeker
Birer tutam ince doğranmış taze kekik, taze fesleğen, taze biberiye
Bir tutam tuz, karabiber
Mantar sos için:
150 gr dağ mantarı
500 gr dana kemiği
1 çay kaşığı tane karabiber
1 defne yaprağı
50 gr pırasa
1 küçük havuç
2 küçük soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 litre su
Tuz, karabiber
Izgara dana madalyonları :
Mantar sosu hazırlamak için; dana kemiklerini tane karabiber, defne yaprağı, pırasa, havuç ve bir soğan ile sote edin Salçayı ekleyip karıştırın 2 litre kadar su ekleyip yaklaşık 2 saat kaynatın Süzerek başka bir tencereye alıp 1/4 oranına gelinceye kadar kaynatın Kalan soğanı küçük küçük doğrayıp tereyağında pembeleştirin Dağ mantarını ekleyip bir-iki dakika kavurun Hazırladığınız kemik suyunu ilave edip 10 dakika kaynatın Ateşten alıp tuz ve karabiber serpin Blenderle püre haline getirin
Pankekleri hazırlamak için; yumurtanın sarısını akından ayırın Akını kar halini alıncaya kadar mikserle çırpın Un, süt, yumurta sarısı, tozşeker, tuz ve karabiberi ekleyin Taze kekik, fesleğen ve biberiyeyi ilave edip karıştırın Küçük bir tavayı ısıtıp karışımdan ince bir kat oluşturacak kadar dökün ve iki taraflı pişirin Pankek hamuru bitinceye dek işlemi sürdürün
Bonfileleri ızgarada iki taraflı pişirin Tuz ve karabiber serpin Servis tabaklarına birer pankek yerleştirip kıyılmış maydanoz serpin Üzerlerine birer bonfile yerleştirip pankekle kapatın ve sıralamayı bonfile ile tamamlayın Üzerine mantar sos gezdirin Tabağın kenarlarını patates püresi, kuşkonmaz ve pancar turşusu ile dekore edin Nane yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|