Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Ve Peynirli Rulo Et

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Ve Peynirli Rulo Et





500 gr ıspanak
6-7 roka yaprağı
2 taze soğan sapı
4 dilim biftek
4 dilim burger peyniri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kahve fincanı sıcak su
Tuz, karabiber

Ispanaklı ve peynirli rulo et:
Ispanağı temizleyip doğrayın Teflon tavada 1 kaşık sıvı yağla hafifçe kavurup ateşten alın Taze soğan ve roka yapraklarını ince ince doğrayıp ıspanağa ilave edin ve harmanlayın

Biftek dilimlerini et dövücü ile inceltip üzerine tuz ve karabiber serpin Peynir dilimlerini etlerin üzerine yerleştirip ıspanaklı karışımın yarısını paylaştırın Etleri rulo şeklinde sarıp açılmamaları için mutfak ipiyle bağlayın

Kalan sıvıyağı tavada kızdırıp rulo etleri sık sık çevirerek kızartın Etleri fırın kalıbına alıp 1 kahve fincanı sıcak suyu ilave edin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20 dakika pişirin Kalan ıspanaklı karışımı servis tabaklarına paylaştırıp üzerine rulo etleri sosuyla birlikte alın Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla