Yalnız Mesajı Göster

Keşkek Ve Kuzu İncik

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkek Ve Kuzu İncik





1 kg kuzu incik
350 gr buğday
11 su bardağı sıcak su
1 kuru soğan
25 gr tereyağı
4 su bardağı su
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
3~4 defne yaprağı
3~4 taze kekik
2 közlenmiş kırmızı biber
Tuz
beyaz biber
kırmızı pulbiber

Keşkek ve kuzu incik:
Kuzu incikleri kızgın tavada kızartıp bir tencereye alın Suyu ilave edip 2 saat kısık ateşte, taze kekik ve defne yaprağı ile birlikte pişirin

Buğdayları bir gün önceden bir tencerede ıslatın Başka bir tencereye tereyağını aktarın Soğanı ve sarımsağı ince kıyın Bir tutam tuz ve 1 su bardağı sıcak su ilave edip 15 dakika kaynatın

Buğdayları yıkadıktan sonra 10 su bardağı sıcak su ile birlikte tencereye ilave edin ve 2 saat kısık ateşte pişirin Tuz ve karabiberi ilave edip servis tabağına iki kaşık keşkek aktarın Ortasını hafif açıp kuzu inciği yerleştirin Maydanoz ve közlenmiş biber ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla