Konu
:
Keşkek Ve Kuzu İncik
Yalnız Mesajı Göster
Keşkek Ve Kuzu İncik
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keşkek Ve Kuzu İncik
1 kg kuzu incik
350 gr buğday
11 su bardağı sıcak su
1 kuru soğan
25 gr tereyağı
4 su bardağı su
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
3~4 defne yaprağı
3~4 taze kekik
2 közlenmiş kırmızı biber
Tuz
beyaz biber
kırmızı pulbiber
Keşkek ve kuzu incik:
Kuzu incikleri kızgın tavada kızartıp bir tencereye alın
Suyu ilave edip 2 saat kısık ateşte, taze kekik ve defne yaprağı ile birlikte pişirin
Buğdayları bir gün önceden bir tencerede ıslatın
Başka bir tencereye tereyağını aktarın
Soğanı ve sarımsağı ince kıyın
Bir tutam tuz ve 1 su bardağı sıcak su ilave edip 15 dakika kaynatın
Buğdayları yıkadıktan sonra 10 su bardağı sıcak su ile birlikte tencereye ilave edin ve 2 saat kısık ateşte pişirin
Tuz ve karabiberi ilave edip servis tabağına iki kaşık keşkek aktarın
Ortasını hafif açıp kuzu inciği yerleştirin
Maydanoz ve közlenmiş biber ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul