07-17-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sebzeli Kuzu Sarma

600 gr kuzu but (kemiksiz)
Yarım bayat ekmek
3 taze sarımsak
3 taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
2 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Sebzeli garnitür için
300 gr taze iç bakla
100 gr bezelye
2 havuç
1 kereviz sapı
3 soğan
Tuz
Karabiber
1 su bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
25 gr tereyağı
Mısır nişastası
Fırında sebzeli kuzu sarma:
Kuzu etinin ortasını kesip cep açın Etin içine ve dışına 1’er tutam tuz ve karabiber serpin Maydanoz, dereotu, taze soğan ve sarımsakları temizleyip doğrayın Ekmek, maydanoz, dereotu, sarımsak, 1 kahve fincanı zeytinyağı, limon kabuğu, tuz ve karabiberi robota alıp ezin
Karışımı etin içine doldurup pişme esnasında açılmaması için ağız kısmını kürdanlarla tutturun Etin üzerine fırça ile bolca zeytinyağı sürün Kalan yağ ile fırın tepsisini yağlayın Eti ilave edip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin
Sebzeli garnitür için, soğanları soyup yarım ay şeklinde doğrayın Havuçları temizleyip incecik doğrayın Kereviz saplarını doğrayın Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve havuçları soteleyin Bezelye, bakla ve kereviz sapını ekleyip 10 dakika karıştırarak kavurun Sıcak su, şeker ve tuzu ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Fırını söndürüp eti sıcak olarak muhafaza edin Sebzeleri kevgirle alarak tepsideki ete ilave edin Tereyağını tavada eritip unu kavurun ve tenceredeki sebze suyuna azar azar yedirerek ilave edin
Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine gezdirin Dilimleyip servis yapın
|
|
|