Konu
:
Peynir Soslu Kıyma Rosto
Yalnız Mesajı Göster
Peynir Soslu Kıyma Rosto
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynir Soslu Kıyma Rosto
500 gr dana kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 çay bardağı süt
2 yumurta
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım limon
2 soğan
5 taze sarımsak
2-3 dal maydanoz
Yarım su bardağı sıvıyağ
1'er çay kaşığı kekik ve kimyon
Tuz, karabiber
Sos için:
100 gr otlu peynir
1 su bardağı süt kreması
1 tatlı kaşığı patates nişastası
Süslemek için:
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Peynir soslu kıyma rosto :
Soğanları soyup küçük küçük doğrayın
Taze sarımsakları temizleyip ince ince doğrayın
Maydanozu kıyın
Ekmek dilimlerini sütte ıslatıp elinizde sıkarak süzün
Limonun kabuğunu rendeleyin
Kıymayı derin bir kaba alın
Ekmek içi, yumurta, kaşar peyniri, rendelenmiş limon kabuğu, soğan, sarımsak, maydanoz, tuz ve baharatları ilave edip yoğurun
Elinizle toparlayıp rosto haline getirin
Rulo köfteyi unlayıp kızgın yağda çevirerek kızartın
Fırın kalıbına yağlı kağıt serip köfteyi yerleştirin
Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin
Süt kremasına peynir ve nişasta ilave edin
Kısık ateşte peynir eriyinceye kadar karıştırarak pişirin
Köfteyi büyük servis tabağına alın, dilimleyip sosu üzerine gezdirin
Dereotu ile süsleyin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul