Yalnız Mesajı Göster

Fırında Sebzeli Koyun But

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Sebzeli Koyun But





Yarım koyun but
3-4 havuç
2 patates
150 gr mantar
1 su bardağı konserve bezelye
15 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Fırında sebzeli koyun but:
Bir çay bardağı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi derin bir kapta karıştırın Koyun butunu 7-8 yerinden bıçakla delip hazırladığınız sosa bulayın ve fırın tepsisine yerleştirin Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin

Havuç, patates ve mantarları temizleyip doğrayın Tuz, karabiber ve kalan sıvıyağı ekleyip harmanlayın Tepsiyi fırından alıp sebzeleri etin kenarına yayın Tepsinin üzerini alüminyum kağıtla kaplayın ve 25 dakika daha pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla