Konu
:
Cevizli Ve Baharatlı Hindi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Ve Baharatlı Hindi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Ve Baharatlı Hindi
Yarım paket margarin
500 gr hindi göğüs fileto
4 soğan
1-2 dal maydanoz
1 tutam kuru biberiye
2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı süt kreması
5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber
Cevizli ve baharatlı hindi:
Hindi filetoları una bulayın
Soğanları soyup halka halka dilimleyin
Maydanozu kıyın, biberiyeyi ufalayın
Margarini tavada eritin
Soğan, biberiye ve cevizi ilave edip sürekli karıştırarak kavurun
Hindi etlerini ekleyip sık sık çevirerek kızartın
Bir tutam tuz ve karabiber serpin, sirkeyi ilave edip 2-3 dakika daha pişirin
Etleri kevgirle ayrı bir tabağa alın ve sıcak olarak muhafaza edin
Tavada kalan sosa süt kreması, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın
Etleri ekleyip sos koyulaşıncaya kadar pişirin
Maydanozu serpip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın
Şefin Yorumu :
KANSERE DUR DEYİN!
Hindi etinde antioksidan özelliği olan 'konjuge linolmeik asit' adlı yağ asitleri bulunuyor
Güçlü bir kanser önleyici olan bu madde, kanserin hem başlangıcında, hem de oluşum aşamalarında engellenmesine yardımcı oluyor
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul