Yalnız Mesajı Göster

Fırında Sarımsaklı Kuzu

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Sarımsaklı Kuzu





25 kg'lık kuzu but
20-22 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
4-5 patates
4-5 soğan
Tuz, karabiber

Fırında sarımsaklı kuzu:
Kuzu budunu satın alırken ayak tarafından kemiğini kestirin Kalça kısmındaki içeriye uzanan kemiği çıkarttırın Etin her tarafına bıçağın ucunu aralıklarla batırarak delikler oluşturun Sarımsakları soyup bıçak batırdığınız yerlere birer diş sarımsak yerleştirin Tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağını karıştırıp etin her tarafını bu karışımla ovun

Patatesleri ve soğanları soyup ikiye kesin Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın Eti fırın tepsisine alıp patates ve soğanları etrafına yerleştirin Üzerini alüminyum folyo ya da yağlı kâğıtla kapatıp 30 dakika pişirin Kâğıdı üzerinden alıp et kızarıncaya kadar 15 dakika daha pişirin ve fırını kapatıp 5 dakika fırının içinde bekletin

Tepsiyi fırından alın Eti büyük servis tabağına geçirin Etrafına patatesleri yerleştirin Tepside kalan suyu ve pişmiş soğanları blenderden geçirip püre haline getirin ve 10 dakika kadar kaynatın

Eti dilimleyerek servis tabaklarına alın Üzerine sos gezdirerek sıcak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla