Konu
:
Fırında Sarımsaklı Kuzu
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Sarımsaklı Kuzu
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Sarımsaklı Kuzu
2
5 kg'lık kuzu but
20-22 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
4-5 patates
4-5 soğan
Tuz, karabiber
Fırında sarımsaklı kuzu:
Kuzu budunu satın alırken ayak tarafından kemiğini kestirin
Kalça kısmındaki içeriye uzanan kemiği çıkarttırın
Etin her tarafına bıçağın ucunu aralıklarla batırarak delikler oluşturun
Sarımsakları soyup bıçak batırdığınız yerlere birer diş sarımsak yerleştirin
Tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağını karıştırıp etin her tarafını bu karışımla ovun
Patatesleri ve soğanları soyup ikiye kesin
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın
Eti fırın tepsisine alıp patates ve soğanları etrafına yerleştirin
Üzerini alüminyum folyo ya da yağlı kâğıtla kapatıp 30 dakika pişirin
Kâğıdı üzerinden alıp et kızarıncaya kadar 15 dakika daha pişirin ve fırını kapatıp 5 dakika fırının içinde bekletin
Tepsiyi fırından alın
Eti büyük servis tabağına geçirin
Etrafına patatesleri yerleştirin
Tepside kalan suyu ve pişmiş soğanları blenderden geçirip püre haline getirin ve 10 dakika kadar kaynatın
Eti dilimleyerek servis tabaklarına alın
Üzerine sos gezdirerek sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul