Konu
:
Nohutlu Dana Yahni
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu Dana Yahni
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu Dana Yahni
750 gr dana kuşbaşı
6 kiraz domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
2 çorba kaşığı küp doğranmış sarı ve
kırmızı dolmalık biber
10 arpacık soğan
1 soğan
4 diş sarımsak
100 gr tere
1
5 su bardağı sıcak su 2 taze soğan sapı
Bir kaç dere otu dalı
Nohutlu dana yahni:
Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin
Arpacık soğanları soyun
Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın
Ayçiçeği yağını bir tencerede ısıtın
Et, soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin
Et suyunu salıp çekince unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun
Sıcak suyu azar azar yedirerek ekleyin
Arpacık soğanları ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin
Nohut ve biberleri ekleyip 5 dakika daha pişirin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp yahniyi ocaktan alın
Taze soğan saplarını doğrayın
Yahniyi servis tabağına alın
Üzerine dereotu ile taze soğan saplarını serpiştirip sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul