Yalnız Mesajı Göster

Nohutlu Dana Yahni

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Dana Yahni





750 gr dana kuşbaşı
6 kiraz domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
2 çorba kaşığı küp doğranmış sarı ve
kırmızı dolmalık biber
10 arpacık soğan
1 soğan
4 diş sarımsak
100 gr tere
15 su bardağı sıcak su 2 taze soğan sapı
Bir kaç dere otu dalı

Nohutlu dana yahni:
Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin Arpacık soğanları soyun Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın

Ayçiçeği yağını bir tencerede ısıtın Et, soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin Et suyunu salıp çekince unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun Sıcak suyu azar azar yedirerek ekleyin Arpacık soğanları ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin Nohut ve biberleri ekleyip 5 dakika daha pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırıp yahniyi ocaktan alın

Taze soğan saplarını doğrayın Yahniyi servis tabağına alın Üzerine dereotu ile taze soğan saplarını serpiştirip sıcak servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla