Yalnız Mesajı Göster

Kuşkonmazlı Buğdaylı Kuzu

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşkonmazlı Buğdaylı Kuzu



Kuşkonmazlı Buğdaylı Kuzu



Malzemeler:

Yarım su bardağı aşurelik buğday
500 gram kuşbaşı kuzu Eti
8 adet taze kuşkonmaz
4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
2 adet yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

Hazırlanışı: 4 Kişilik

Buğdayı bir gece önceden bir taşım kaynatıp ertesi gün suyunu süzün
Yeniden su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın

Kuşkonmazları temizledikten sonra ister buharda ister suda haşlayın
Tencereye kuzu etlerini koyup saldıkları suyu çekene kadar pişirin
Üzerlerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun
Biber salçasını, dilimlenmiş havuç, haşlanmış bezelye ve doğranmış renkli biberleri ekleyip bir iki kere karıştırın

1 cm uzunluğunda doğradığınız haşlanmış kuşkonmazları da ilave edin
Haşlanmış buğdayla beraber sıcak suyu ekleyin

Tuzunu ve karabiberini de ilave ettikten sonra sebzeler ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapın
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla