Yalnız Mesajı Göster

Sarımsaklı Bulgur Köftesi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı Bulgur Köftesi





Köfte hamuru için
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 su bardağı un
Tuz

Sos için
1 su bardağı zeytin yağı
1~2 diş ezilmiş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
6 domates

Süslemek için
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan sapı

Sarımsaklı bulgur köftesi:
Bulguru bir tepsiye alıp üzerine 1 bardak ılık su döküp karıştırın10 dakika bekletinElinizi soğuk suyla ıslatıp bulguru 5 dakika yoğurun Tuz, kimyon, biber salçası ve yumurta ilave edinMalzemeleri bir birine yedirene kadar karıştırıp yoğurmaya devam edinUnu ekleyip elinizi arada bir ıslatarak yumuşak hamur kıvamında olana kadar (10 dakika) yoğurun

Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayınKöftelerin ortasına parmağınızın ucunu batırarak çukurlaştırın

Derin bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurunTuz serpip kaynatınKöfteleri ekleyin15 dakika pişirip (su mutlaka kaynamalı) ocaktan alınKöfteleri kevgirle ayrı bir kaba alın ve haşlama suyunun 2 su bardağı kadarını ayırın

Sos için, sarımsakları soyup ezinDomateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayınZeytin yağını tavada ısıtıp sarımsağı soteleyinBiber salçası ve domatesi ilave edip karıştırmaya devam edinKöfteleri ekleyip kısık ateşte birkaç dakika karıştırınÜzerine ayırdığınız haşlama suyunu döküp 5 dakika pişirinKöfteleri servis tabağına alınÜzerine maydanoz ve taze soğan sapı serpiştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla