Konu
:
Sarımsaklı Bulgur Köftesi
Yalnız Mesajı Göster
Sarımsaklı Bulgur Köftesi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarımsaklı Bulgur Köftesi
Köfte hamuru için
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 su bardağı un
Tuz
Sos için
1 su bardağı zeytin yağı
1~2 diş ezilmiş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
6 domates
Süslemek için
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan sapı
Sarımsaklı bulgur köftesi:
Bulguru bir tepsiye alıp üzerine 1 bardak ılık su döküp karıştırın
10 dakika bekletin
Elinizi soğuk suyla ıslatıp bulguru 5 dakika yoğurun
Tuz, kimyon, biber salçası ve yumurta ilave edin
Malzemeleri bir birine yedirene kadar karıştırıp yoğurmaya devam edin
Unu ekleyip elinizi arada bir ıslatarak yumuşak hamur kıvamında olana kadar (10 dakika) yoğurun
Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın
Köftelerin ortasına parmağınızın ucunu batırarak çukurlaştırın
Derin bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun
Tuz serpip kaynatın
Köfteleri ekleyin
15 dakika pişirip (su mutlaka kaynamalı) ocaktan alın
Köfteleri kevgirle ayrı bir kaba alın ve haşlama suyunun 2 su bardağı kadarını ayırın
Sos için, sarımsakları soyup ezin
Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın
Zeytin yağını tavada ısıtıp sarımsağı soteleyin
Biber salçası ve domatesi ilave edip karıştırmaya devam edin
Köfteleri ekleyip kısık ateşte birkaç dakika karıştırın
Üzerine ayırdığınız haşlama suyunu döküp 5 dakika pişirin
Köfteleri servis tabağına alın
Üzerine maydanoz ve taze soğan sapı serpiştirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul