Konu
:
Vişne Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Vişne Kebabı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişne Kebabı
180 gr yağsız kıyma
50 gr kuyruk yağı
30 gr vişne
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Toz antep fıstığı
Vişne kebabı:
Kıyma ve kuyruk yağını ince kıyıp derin bir kaba alın
Her iki malzemeyi hamur yoğurur gibi iyice yoğurun
Elinizi hafif ıslatıp karışımdan parçalar koparıp iri bilyeler halinde şekillendirin
Yuvarlak şekildeki köfteleri şişlere dizin ve ızgarada her tarafını iyice pişirin
Derin bir sos tenceresinde ayıklanmış vişne ve nar ekşisini koyu sos kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin
Sos soğuduktan sonra sıcak köftelerin üzerine dökün
Toz antep fıstığı serpip ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul