Yalnız Mesajı Göster

Vişne Kebabı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Kebabı





180 gr yağsız kıyma
50 gr kuyruk yağı
30 gr vişne
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Toz antep fıstığı

Vişne kebabı:
Kıyma ve kuyruk yağını ince kıyıp derin bir kaba alın Her iki malzemeyi hamur yoğurur gibi iyice yoğurun Elinizi hafif ıslatıp karışımdan parçalar koparıp iri bilyeler halinde şekillendirin Yuvarlak şekildeki köfteleri şişlere dizin ve ızgarada her tarafını iyice pişirin Derin bir sos tenceresinde ayıklanmış vişne ve nar ekşisini koyu sos kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin Sos soğuduktan sonra sıcak köftelerin üzerine dökün Toz antep fıstığı serpip ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla