Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Taraklık Tavası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Taraklık Tavası





15 kg kuzu pirzola (taraklık yerinden)
2 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
2 ayva
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz


Ayvalı taraklık tavası:
Soğanları soyup kıyın Tereyağını tavada eritip pirzolaları iki taraflı kızartın Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun Etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin


Bir kasede domates ve biber salçasını 2-3 kaşık su ile ezip ete ekleyin Üzerine 2 bardak sıcak suyu gezdirerek dökün Tavanın kapağını kapatıp etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin
Ayvaları iyice yıkayın İkiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın Kabuklarını soymadan 2 santim kalınlığında dilimleyin Etler pişinceye kadar ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin


Etler yumuşayınca ayva dilimleri, yenibahar, tozşeker, tuz ve karabiberi ekleyin Ayvalar yumuşayınca 2 çorba kaşığı limon suyu ilave edip sos koyulaşıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla