Konu
:
Ayvalı Taraklık Tavası
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Taraklık Tavası
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Taraklık Tavası
1
5 kg kuzu pirzola (taraklık yerinden)
2 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
2 ayva
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
Ayvalı taraklık tavası:
Soğanları soyup kıyın
Tereyağını tavada eritip pirzolaları iki taraflı kızartın
Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun
Etler suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin
Bir kasede domates ve biber salçasını 2-3 kaşık su ile ezip ete ekleyin
Üzerine 2 bardak sıcak suyu gezdirerek dökün
Tavanın kapağını kapatıp etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin
Ayvaları iyice yıkayın
İkiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkarın
Kabuklarını soymadan 2 santim kalınlığında dilimleyin
Etler pişinceye kadar ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin
Etler yumuşayınca ayva dilimleri, yenibahar, tozşeker, tuz ve karabiberi ekleyin
Ayvalar yumuşayınca 2 çorba kaşığı limon suyu ilave edip sos koyulaşıncaya kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul