Yalnız Mesajı Göster

Ev Usulü Lahmacun

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Usulü Lahmacun





3 su bardağı un
20 gr yaş maya
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz

Kıymalı harç için
350 gr yağlı dana kıyma
1 soğan
2 domates
Yarım demet maydanoz
4 sivri biber
Tuz
Karabiber
Tatlı kırmız toz biber

Ev usulü lahmacun:
Unu derin bir kaba alın Tuz, şeker ve mayayı ilave edip karıştırın Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçeği yağı ile sütü ilave edin Yumuşak bir hamur oluncaya kadar yavaş yavaş ılık suyu ekleyip yoğurun üzerininemli bir bezle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın Kıymalı harç için soğanı kıymaya rendeleyin Domateslerin kabuklarını soyun Domates, biber ve maydanozu çok ince kıyın Kaseye tüm malzemeleri aktarın Baharatları ekleyip iyice karıştırın Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın Kıymalı harcı üzerine yayın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkınca üzerini kağıt havlu ile örtüp 3-4 dakika bekletin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla