Konu
:
Ev Usulü Lahmacun
Yalnız Mesajı Göster
Ev Usulü Lahmacun
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Usulü Lahmacun
3 su bardağı un
20 gr yaş maya
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Kıymalı harç için
350 gr yağlı dana kıyma
1 soğan
2 domates
Yarım demet maydanoz
4 sivri biber
Tuz
Karabiber
Tatlı kırmız toz biber
Ev usulü lahmacun:
Unu derin bir kaba alın
Tuz, şeker ve mayayı ilave edip karıştırın
Ortasını havuz şeklinde açıp ayçiçeği yağı ile sütü ilave edin
Yumuşak bir hamur oluncaya kadar yavaş yavaş ılık suyu ekleyip yoğurun
üzerininemli bir bezle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın
Kıymalı harç için soğanı kıymaya rendeleyin
Domateslerin kabuklarını soyun
Domates, biber ve maydanozu çok ince kıyın
Kaseye tüm malzemeleri aktarın
Baharatları ekleyip iyice karıştırın
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın
üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın
Kıymalı harcı üzerine yayın
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın
önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkınca üzerini kağıt havlu ile örtüp 3-4 dakika bekletin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul