Konu
:
Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye
2 su bardağı kuru fasulye
7~8 dilim pastırma
3 soğan
3 domates
2 sivri biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
Tuz
Güveçte pastırmalı kuru fasulye:
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor
Bir gün önceden fasulyeleri üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suda bekletin
Ertesi gün suyunu süzdürüp yine üzerini 2-3 parmak geçecek kadar suda diri kalacak şekilde haşlayın
Suyunu süzüp beklemeye alın
Güvece ayçiçeği yağını aktarın
Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları güvece ilave edip soteleyin
Soğan ve sarımsak biraz yumuşadıktan sonra yemeklik doğradığınız sivri biberleri ve domatesi de ilave edin
Salçayı ekleyip karıştırın
Kuru fasulyeleri de ilave ettikten sonra yoğun bir yemek olacak şekilde sıcak su ilave edin
üzerine pastırma dilimlerini dizin
Tuz ile tatlandırın
Güvecin kapağını kapatın veya önce yağlı kağıt ardından alüminyum folyo ile iki kat olacak şekilde üzerini kapatın
önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25 dakika pişirin
Sıcak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul