Konu
:
Şam Tiridi
Yalnız Mesajı Göster
Şam Tiridi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şam Tiridi
1/3 su bardağı ince bulgur
¼ su bardağı nohut
4 su bardağı su
1/3 demet maydanoz
1 soğan
250 gr koyun kıyma
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı un
100 gr parça et
5 yemek kaşığı tereyağı
1
5 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı sarımsaklı süzme yoğurt
4 diş sarımsak
1 tandır ekmeği
Şam tiridi:
Nohudu akşamdan tencereye alın ve üzerini geçecek kadar suda bekletin
Ertesi gün üzerine 1 su bardağı su ekleyip haşlayın
Maydanozları yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın
Soğanı rendeleyin
Bir tepside kıyma, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, tuz ve karabiberi yarım su bardağı ılık su ilave edip iyice yoğurun
Fındık büyüklüğünde köfteler yapın ve unlanmış tepsiye dizin
Ara ara sallayarak birbirine yapışmasını önleyin
Eti köftelerden daha ufak olacak şekilde doğrayın
Geniş bir tencereye 4 yemek kaşığı yağı alıp eti kavurun
Salça ve kırmızıbiberi ilave edip karıştırın
üzerine sıcak suyu aktarın ve kaynamaya bırakın
Kaynayınca köfteleri ve haşlanmış nohudu ilave edin
Kısık ateşte köfteler yumuşayıncaya kadar pişirin
Sarımsakları soyup tuzla iyice ovun
Yoğurdu çırpıp sarımsağı ekleyin ve karıştırın
Ekmeği küçük parçalara ayırıp servis tabağına alın
üzerine diğer karışımı aktarın
Etrafını sarımsaklı yoğurt ile çevirin
Tereyağı kızdırın ve üzerine gezdirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul