Konu
:
Patlıcan Köftesi-2
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Köftesi-2
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Köftesi-2
1 kg patlıcan
150 gr kıyma
1 soğan
150 gr beyazpeynir
7 çorba kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
2 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 limonun suyu
12~15 dilim ekmek (veya 6 doğranmış pide)
Tuz
Kızartmak için
1
5 su bardağı ayçiçeği yağı
Köfteleri bulamak için
1 kase un
2 yumurta
Sos için
4 domates
1 çorba kaşığı biber salçası
75 gr tereyağı
1 su bardağı su
1 çorba kasesi sarımsaklı yoğurt
Tuz
Patlıcan köftesi:
Patlıcanları fırında közleyin
Kabuklarını soyup doğrayın
Maydanozları ve soğanı temizleyip kıyın
Kıyma ve kıyılmış soğanı yanmaz tavaya alıp soteleyin
Tuzla tatlandırıp ocaktan alın
Peyniri ufalayın
Peynir, yumurta, un, kabartma tozu, kıyılmış maydanoz ve tuzu çukur bir kapta karıştırın
Patlıcanı ilave edip yoğurun
Hazırladığınız köfte hamurundan yarım limon iriliğinde parçalar koparın
Elinizde yuvarlayıp yassılaştırarak ortalarına birer tatlı kaşığı kadar kıymalı harç ilave edin ve kapatın
Uzun ve yassı köfteler hazırlayın
Ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın
Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayıp yağda sık sık çevirerek kızartın
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
Domatesleri soyup rendeleyin
Biber salçasını ekleyip karıştırın
Tereyağını tavada eritip domatesli karışımı soteleyin
Tuz serpip kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin
Ekmekleri fırında kızartıp servis tabağına alın
Üzerlerine birkaç kaşık salça ve yoğurt gezdirip köfteleri yerleştirin
Kalan salça ve yoğurdu ilave edip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul