Yalnız Mesajı Göster

Lor Peynirli Ve Salamlı Kokotlar 4 Kişilik

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lor Peynirli Ve Salamlı Kokotlar 4 Kişilik



Malzemeler

225 gr lor peyniri veya labne

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 küçük soğan, ince doğranmış

100 gr mantar, doğranmış

2 yumurta, çırpılmış

50 gr salam, küp şeklinde kesilmiş

Bir tutam taze rendelenmiş hint cevizi

Tuz ve karabiber

25 gr tereyağı, eritilmiş

Maydanoz, süslemek için



Yemeğin Tarifi

Fırını 200 C ısıtın

Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kızartın

Mantarları ekleyip 1- 2 dak devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın

Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çırpılmış yuymurtaları peyrnire azar azar ekleyerek yedirin

Salam, soğan ve mantan peynir karışımına ekleyin Hint cevizini tuzu ve biberi katın

Isıya dayanıklı 4 küçük kabın içine fırçayla tereyağını sürünKarışımı eşit alarak bu kaplara boşaltın

Kapları firına sürüp 20-25 dakika kabarıp kahverengileşinceye kadar pişirin, Maydanozla süsleyip servis yapın

ALTERNATİF: Salamın yerine karides, mantarm yerine de mısır kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla