Konu
:
Katıklı Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Katıklı Ekmek
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Katıklı Ekmek
Malzemeler :
3 Su B
Söke Un
Yarım Tatlı K
Kuru Maya
1 Tatlı K
Tuz
Alabildiği Kadar Suİç Harcı İçin:
1 Kase Lor Peyniri
1 Çorba K
Biber Salçası
1 Çorba K
Domates Salçası
2 Çorba K
Susam
Kurutulmuş Baharatlı Çökelek (Sürk)
Zeytinyağı
HazırlanışıUnu, mayayı ve tuzu harmanlayın
Ilık su dökerek yoğurmaya başlayın
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun
Biraz dinlendirdikten sonra 8 bezeye bölün
Tabak boyutunda açın ve yağlanmış tepsiye dizin
Ayrı bir kapta lor peynirini, salçaları, susamı ve rendelenmiş baharatlı çökeleği karıştırın
Bol zeytinyağı dökün
Elde ettiğiniz iç harcı hamurların üzerine paylaştırın ve elinizle yayın
Bir süre tepside mayalanmaya bırakın
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
()
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul