Yalnız Mesajı Göster

Katıklı Ekmek

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katıklı Ekmek




Malzemeler :
  • 3 Su B Söke Un
    Yarım Tatlı K Kuru Maya
    1 Tatlı K Tuz
    Alabildiği Kadar Suİç Harcı İçin:
    1 Kase Lor Peyniri
    1 Çorba K Biber Salçası
    1 Çorba K Domates Salçası
    2 Çorba K Susam
    Kurutulmuş Baharatlı Çökelek (Sürk)
    Zeytinyağı
HazırlanışıUnu, mayayı ve tuzu harmanlayın Ilık su dökerek yoğurmaya başlayın Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun Biraz dinlendirdikten sonra 8 bezeye bölün Tabak boyutunda açın ve yağlanmış tepsiye dizin Ayrı bir kapta lor peynirini, salçaları, susamı ve rendelenmiş baharatlı çökeleği karıştırın
Bol zeytinyağı dökün Elde ettiğiniz iç harcı hamurların üzerine paylaştırın ve elinizle yayın Bir süre tepside mayalanmaya bırakın Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
()

Alıntı Yaparak Cevapla