Konu
:
Kalp Şekilli Tavuklu Kanepeler
Yalnız Mesajı Göster
Kalp Şekilli Tavuklu Kanepeler
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalp Şekilli Tavuklu Kanepeler
Malzemeler:
- 10 dilim tost ekmeği
- 200 gr tavuk göğsü
- 9-10 adet kornişon turşu
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
-1 tatlı kaşığı zeytinyağ ve aynı miktarda limon suyu
-Tuz, süsleme için tatlı toz kırmızı biber
- İnce kıyılmış 3-4 dal dereotu
Yapılışı:
Tost ekmeklerimizin kabuk kısımlarını almayacak şekilde kalp kalıbımızla şekillendiriyoruz
Tavuk harcı için, tavuk göğsümüzü haşlayıp, diderek ufak parçalara bölüyoruz
Mayonez, süzme yoğurt, zeytinyağı, limon suyu ve tuzumuzu iyice karıştırdıktan sonra tavuklarımızı da ekliyoruz ve macun kıvamına gelene kadar ezerek karıştırıyoruz
Son olarak ufak küpler şeklinde doğradığımız kornişon turşumuzu da ekliyoruz ve kalp şeklinde kestiğimiz ekmeklerin üzerine sürüyoruz
Ekmeklerin kenar çizgilerini belirleyecek şekilde tatlı toz kırmızı biberle sınır çiziyoruz, yani kenarlarına toz biber serpiştiriyoruz
Orta kısımlarını da ince kıyılmış dereotu ile süslüyoruz
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul