Yalnız Mesajı Göster

Sarımsaklı Ekmek Dilimleri

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı Ekmek Dilimleri





Malzemeler
  • 3- 3,5 çorba kaşığı parmesan peyniri(rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 2 diş sarımsak (dövülmüş)
  • Baget ekmek(5-6 dilim)
Hazırlanışı
Küçük bir kase içerisinde tüm malzemenizi karıştırın, bıçak yardımı ile 1 cm dilimlenmiş baget ekmeklerinizin üzerine ince şekilde sürün Ekmeklerinizi, fırında üstleri hafif kızarıncaya kadar kızartın Sıcak servis yapın
Servis önerisi: Domates Çorbası, afiyet olsun
Not :Parmesan peyniri, sert ve sarı renkli bir çeşit İtalyan peyniridir, kendine has tadı ve kokusu ile tarife çok yakışıyor
Baget ekmeği 1 gün beklemiş olarak kullanırsanız, ekmeklerinizi daha keyifle tüketirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla