Yalnız Mesajı Göster

Ekmek Üzeri Patatesli Bakla Püresi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmek Üzeri Patatesli Bakla Püresi





400 gr kuru bakla
Maydanoz
Defneyaprağı
Kereviz ve kekik garnitürü
1 büyük soğan
1 patates
60 ml zeytinyağı
1 limonun suyu
6 dal taze nane
Tuz ve taze karabiber
Kızartılmış ekmek dilimleri

Ekmek üzeri patatesli bakla püresi:
Kuru baklaları bir gece önceden soğuk suda bekletin Suyunu süzüp baklaları büyük bir tencereye alın Kabuğu soyulmuş patates, soğan, su ve aromatik otları baklalara ekleyin 2 litre kaynar suyu ekleyip 10 dakika pişirin Ateşi kısın ve baklalar rahatça ezilecek kıvama gelene kadar pişirin Suyu süzüp karışımı püre halinde ezin Zeytinyağı ekleyip karıştırın Kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla