Konu
:
Ekmek Üzeri Patatesli Bakla Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Üzeri Patatesli Bakla Püresi
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Üzeri Patatesli Bakla Püresi
400 gr kuru bakla
Maydanoz
Defneyaprağı
Kereviz ve kekik garnitürü
1 büyük soğan
1 patates
60 ml zeytinyağı
1 limonun suyu
6 dal taze nane
Tuz ve taze karabiber
Kızartılmış ekmek dilimleri
Ekmek üzeri patatesli bakla püresi:
Kuru baklaları bir gece önceden soğuk suda bekletin
Suyunu süzüp baklaları büyük bir tencereye alın
Kabuğu soyulmuş patates, soğan, su ve aromatik otları baklalara ekleyin
2 litre kaynar suyu ekleyip 10 dakika pişirin
Ateşi kısın ve baklalar rahatça ezilecek kıvama gelene kadar pişirin
Suyu süzüp karışımı püre halinde ezin
Zeytinyağı ekleyip karıştırın
Kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın
Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul