Yalnız Mesajı Göster

Tonbalıklı Üçgen Dilimler

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tonbalıklı Üçgen Dilimler





2 hazır yufka
1 konserve tonbalığı
2 frenk soğanı
5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı mayonez
1 kahve fincanı zeytinyağı

Tonbalıklı üçgen dilimler:
Kuru nane ile pul biberi bir kasede harmanlayın Hazır yufkaları tezgahın üzerine yayın Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün

Yufkaları üstüste yerleştirin Küçük bir tabağı (çapı en fazla 15 santim) ters çevirin ve ince uçlu bıçak yardımıyla yuvar laklar kesin Her yuvarlağı sekiz eşit üçgene bölün

Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Her dilimin üzerine baharat karışımından serpiştirin Isıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yufkalar kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Frenk soğanları ve maydanozu temizleyip kıyın Konserve tonbalığının yağınısüzüp derin bir kaseye alın Çırpılmış mayonez ve kıyılmış yeşillikleri ila ve edip karıştırın

Dilimlerin üzerine tonbalıklı karışımdan paylaştırın Dilerseniz taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla