Yalnız Mesajı Göster

Bademli Kıtır

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Kıtır




30 adet

Malzemeler
500 gr milföy hamuru
150 gr file badem
Bir tutam tuz
Bir çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı
Milföy hamurunu 5 mm kalınlığında açın Üzerine su sürün Önceden erittiğiniz tereyağını bir fırça yardımıyla sürün, file bademleri ve bir tutam tuzu serpin Bir bıçak yardımıyla minik kareler yaratın Fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp karelerinizi yerleştirin Üzerine yeniden yağlı kağıt koyun ve kıtırların pişerken kabarmamaları için, bir tepsi de üzerlerine yerleştirin Önceden 180 C’de ısıttığınız fırında 15 dkpişirin Bademli kıtırlarınız hazır! Bunları kapalı kapta saklarsanız üç ay boyunca aynı tazeliklerini koruyacaklardır

Servis önerisi: Kıtırlarınıza aroma katmak isterseniz, örneğin fırına vermeden önce üzerlerine taze kekik de serpebilirsiniz

Soslu et yemeklerinin garnitürü, mükemmel bir atıştırmalık

Alıntı Yaparak Cevapla