Konu
:
Bademli Kıtır
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Kıtır
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Kıtır
30 adet
Malzemeler
500 gr
milföy hamuru
150 gr
file badem
Bir tutam tuz
Bir çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Milföy hamurunu 5 mm
kalınlığında açın
Üzerine su sürün
Önceden erittiğiniz tereyağını bir fırça yardımıyla sürün, file bademleri ve bir tutam tuzu serpin
Bir bıçak yardımıyla minik kareler yaratın
Fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp karelerinizi yerleştirin
Üzerine yeniden yağlı kağıt koyun ve kıtırların pişerken kabarmamaları için, bir tepsi de üzerlerine yerleştirin
Önceden 180 C’de ısıttığınız fırında 15 dk
pişirin
Bademli kıtırlarınız hazır! Bunları kapalı kapta saklarsanız üç ay boyunca aynı tazeliklerini koruyacaklardır
Servis önerisi: Kıtırlarınıza aroma katmak isterseniz, örneğin fırına vermeden önce üzerlerine taze kekik de serpebilirsiniz
Soslu et yemeklerinin garnitürü, mükemmel bir atıştırmalık
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul