Konu
:
Kokteyl Gevrekleri
Yalnız Mesajı Göster
Kokteyl Gevrekleri
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kokteyl Gevrekleri
Malzemeler
12 adet ince dilimlenmiş kepekli ekmek
(her dilim 12x10 cm)
60 gr tuzsuz tereyağı
1 çorba kaşığı Dijon hardalı
2 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Bir tutam tuz
30 gr çok ince rendelenmiş parmesan peyniri
Hazırlanışı
Önce fırınınızı 220 dereceye ısıtın
Birkaç fırın tepsisini yağlayın
Ekmek dilimlerinin kenarlarındaki kabukları bıçakla alın
Tereyağı, hardal, dövülmüş sarımsak, maydanoz, tuz, ve kırmızı pul biberi çukur bir kaba karıştırın
Kabuğu alınmış ekmek dilimlerinin her iki yanlarına çok ince bir tabaka halinde karışımdan sürün
Sonra ekmek dilimlerinin yalnızca birer yanına çok ince rendelenmiş parmesan peynirini serpin
Her ekmek dilimini, resimde göründüğü gibi yaklaşık 18 küçük üçgen (ya da kare) biçiminde kesin
Hazırladığınız üçgenleri yağlamış olduğunuz tepsilere yerleştirip, tepsileri fırına sürerek, kokteyl gevreklerini altın sarısı renk alıncaya kadar (10-15 dakika) pişirin
Tepsileri fırından alıp, gevrekleri ılık olarak ya da soğuduktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul