Yalnız Mesajı Göster

Somonlu Lokmalar

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somonlu Lokmalar





Hamur için
45 gr margarin
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
3 yumurta
1 paket vanilya
125 gr un

Peynirli krem için
Yarım paket labne peyniri
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı kıyılmış dere otu
2 dilim füme somon

Somonlu lokmalar:
Margarin,su, süt, şeker ve tuzu bir tencereye alınBir taşım kaynatıp hızlıca karıştırarak unu ila ve edin 10 dakika kadar pişirinTencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın

Karışım hafif soğuyunca içine yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edin

Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına aktarınYağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak koni şeklinde ve istediğiniz büyüklükte sıkınÖnceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında hamurlar pembeleşinceye kadar 10 dakika kadar pişirinPişen hamurlar iyice kuruyunca fırından alınSoğumaya bırakın

Labne peyniri,kıyılmış dere otu ve limon suyunu bir kapta karıştırınPişen hamurların her birini tamamen kopmayacak şekilde enine kesinİçlerine önce hazırladığınız peynirli kremi sürün,sonra doğranmış somon fümeyi yerleştirinServis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla