Konu
:
Somonlu Lokmalar
Yalnız Mesajı Göster
Somonlu Lokmalar
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Somonlu Lokmalar
Hamur için
45 gr margarin
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
3 yumurta
1 paket vanilya
125 gr un
Peynirli krem için
Yarım paket labne peyniri
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı kıyılmış dere otu
2 dilim füme somon
Somonlu lokmalar:
Margarin,su, süt, şeker ve tuzu bir tencereye alın
Bir taşım kaynatıp hızlıca karıştırarak unu ila ve edin
10 dakika kadar pişirin
Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Karışım hafif soğuyunca içine yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edin
Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına aktarın
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak koni şeklinde ve istediğiniz büyüklükte sıkın
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında hamurlar pembeleşinceye kadar 10 dakika kadar pişirin
Pişen hamurlar iyice kuruyunca fırından alın
Soğumaya bırakın
Labne peyniri,kıyılmış dere otu ve limon suyunu bir kapta karıştırın
Pişen hamurların her birini tamamen kopmayacak şekilde enine kesin
İçlerine önce hazırladığınız peynirli kremi sürün,sonra doğranmış somon fümeyi yerleştirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul