Konu
:
Limon Reçeli-2
Yalnız Mesajı Göster
Limon Reçeli-2
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limon Reçeli-2
Olur muymuş demeyin! Bu lezzete bayılacaksınız…
Reçel için özellikle, kalın kabuklu iri Çeşme limonları tercih edilir
Limonlar, üzerindeki olası siyah lekeler giderilinceye kadar bol suyla yıkanır
Limonların sadece kabuk kısımları kürdanla birkaç yerinden delinir
Kaynayan suyun içerisine limonlar bütün halde atılıp 3 dakika kaynatılır
Aynı işlem 3- 4 kere, limon kabuğu hafif yumuşayıncaya kadar tekrarlanır
Haşlanan limonlar bir payreks kaba alınır, üzeri streç film ile kapatılır ve 1 gece buzdolabında bekletilir
Ertesi gün limonlar ince dilimler halinde doğranır
1 kg limon için, 1 kg şeker ve üzerini örtecek kadar su ile şurup kaynatılır, kaynayan şuruba dilimlenmiş limonlar ilave edilerek harlı ateşte yaklaşık yarım saat, limonların rengi değişinceye kadar kaynatılır
Bu reçelde limonlar sıcak iken kavanozlara doldurulmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul