Konu
:
Zambak Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Zambak Reçeli
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zambak Reçeli
2 su bardağı tohumları çıkartılmış zambak
2 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Zambak reçeli:
Zambakların ortalarındaki yeşil kök kısımlarını çıkarın
Yaprakları ikiye bölerek küçültün
Sarı tohumlu kısımları ve yaprakları ezmeden sudan geçirip derin bir kaba alın
Üzerlerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpin
Üzerini örterek iki gün bekletin
Şeker ve 2 su bardağı suyu tencerede 10 dakika kadar kaynatıp kalan 1 bardak suyu da ilave edin
Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın
Şekerde beklettiğiniz zambakları ve yarım limonun suyunu ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın
Ocaktan alıp sıcakken kavanozlara aktarın
Ağzını sıkıca kapatıp soğuyuncaya kadar ters çevirerek bekletin
Servise hazır hale getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul