Yalnız Mesajı Göster

Karabaş Otu Reçeli

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karabaş Otu Reçeli





500 gr karabaş otu
4 su bardağı su

Şurubu için
1 kg toz şeker
2 su bardağı su
1 limonun suyu

Karabaş otu reçeli:
Karabaş otunu 4 su bardağı suyla harlı ateşte haşlayıp suyunu süzdürün
Diğer tarafta 2 su bardağı haşlama suyu ile 2 su bardağı suyu karıştırın Toz şeker ilave edip kaynatın

Haşladığınız karabaş otlarının suyunu elinizle iyice sıkıp şekerli suya ilave edin Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın Ocaktan alıp soğumaya bırakın Ilınınca kavanoza aktarıp servise hazır hale getirin

Alıntı Yaparak Cevapla