Yalnız Mesajı Göster

Ceviz Reçeli -2

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ceviz Reçeli -2





50 ham ceviz
1 kg toz şeker
2 su bardağı su
3~4 karanfil
Yarım limonun suyu
Kireç kaymağı için
500 gr sönmemiş kireç
10 litre su

Ceviz reçeli:
Havuç, böğürtlen, ceviz, şeftali, gül ve limon ile yapacağınız reçellerle kahvaltı sofralarınızda yeni lezzetler keşfedin Ceviz kabuklarını çok ince soyun İçi su dolu bir kaba alın ve her gün suyunu değiştirerek 10 gün suda bekletin

10 gün sonunda cevizleri kireç kaymağı içinde 5 saat bekletin İyice yıkayarak kireçten arınmasını sağlayın ve üzerine bıçakla delikler açın

Tencerede su kaynatın ve cevizleri içine atarak 5 dakika pişirin ve soğuk sudan geçirin Bu işlemi 4 kez tekrarlayın

Cevizleri kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin

1 kg şeker ve 4 su bardağı suyu kaynatıp cevizleri içine atın Karanfilleri ilave edin ve reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin Limon suyunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra kavanoza doldurup soğumaya bırakın Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla