Konu
:
Ceviz Reçeli -2
Yalnız Mesajı Göster
Ceviz Reçeli -2
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ceviz Reçeli -2
50 ham ceviz
1 kg toz şeker
2 su bardağı su
3~4 karanfil
Yarım limonun suyu
Kireç kaymağı için
500 gr sönmemiş kireç
10 litre su
Ceviz reçeli:
Havuç, böğürtlen, ceviz, şeftali, gül ve limon ile yapacağınız reçellerle kahvaltı sofralarınızda yeni lezzetler keşfedin
Ceviz kabuklarını çok ince soyun
İçi su dolu bir kaba alın ve her gün suyunu değiştirerek 10 gün suda bekletin
10 gün sonunda cevizleri kireç kaymağı içinde 5 saat bekletin
İyice yıkayarak kireçten arınmasını sağlayın ve üzerine bıçakla delikler açın
Tencerede su kaynatın ve cevizleri içine atarak 5 dakika pişirin ve soğuk sudan geçirin
Bu işlemi 4 kez tekrarlayın
Cevizleri kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin
1 kg şeker ve 4 su bardağı suyu kaynatıp cevizleri içine atın
Karanfilleri ilave edin ve reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin
Limon suyunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra kavanoza doldurup soğumaya bırakın
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul