Konu
:
Farklı Bir Narenciye Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Farklı Bir Narenciye Reçeli
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Farklı Bir Narenciye Reçeli
MALZEMELER
:
2 adet irice greyfurt
3 adet irice portakal
1 adet kalın kabuklu limon
4 adet limonun çekirdekleri, (yani yaklaşık 20 adet
2 kg
toz şeker
11 su bardağı su
Arzu edenler 1 -2 adet çok ince kabuklu mandalina mandalina da ekleyebilirler, bu tamamen size kalmış
Ben bu defa Nazilli’den gelen mandalinalardan dayanamayıp ekledim
YAPILIŞI:
Birinci gün: 4 limonun çekirdeğini bir bardak suyun içine bırakıp üzerini örtüp buzdolabında veya serin bir yerde bekletiyoruz
Çekirdekler bir süre sonra suya jölemsi bir kıvam verecekler
Portakal ve greyfurtun birer tanesinin kabuğunu ayıklıyor, diğerlerini ve limonu kabuğuyla bırakıyoruz
Sonra bunları enlemesine kalınca dilimler halinde kesip sonra da istediğimiz ufaklıkta parçalara bölüyoruz
Ben biraz büyükçe parçalar kesiyorum ki görüntüsü de tadı kadar hoş olsun
Kesilmiş meyveleri büyükçe bir tencereye koyuyoruz ve üzerlerine tam 10 su bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak ertesi güne kadar serin bir yerde bekletiyoruz
İkinci gün: Tenceredeki meyveleri suyuylaberaber kapağı açık olarak 40 dakika kadar kaynatıp bırakıyoruz
Üçüncü gün: Tencereye 2 kg
toz şekeri ve çekirdekleri süzülmüş olan limon çekirdeği jölesini ilave ediyoruz ve 45-60 dakika kadar kaynatıyoruz
Ben 45 dakika sonra meyveleri delikli kepçe ile kavanozlara alıp şerbeti biraz daha kaynatıyorum
Şerbetiniz suluca görünecek ancak soğuduktan sonra jölemsi kıvama gelecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul