Yalnız Mesajı Göster

Farklı Bir Narenciye Reçeli

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Farklı Bir Narenciye Reçeli



MALZEMELER:
2 adet irice greyfurt

3 adet irice portakal
1 adet kalın kabuklu limon
4 adet limonun çekirdekleri, (yani yaklaşık 20 adet
2 kg toz şeker
11 su bardağı su
Arzu edenler 1 -2 adet çok ince kabuklu mandalina mandalina da ekleyebilirler, bu tamamen size kalmış Ben bu defa Nazilli’den gelen mandalinalardan dayanamayıp ekledim


YAPILIŞI:
Birinci gün: 4 limonun çekirdeğini bir bardak suyun içine bırakıp üzerini örtüp buzdolabında veya serin bir yerde bekletiyoruz Çekirdekler bir süre sonra suya jölemsi bir kıvam verecekler Portakal ve greyfurtun birer tanesinin kabuğunu ayıklıyor, diğerlerini ve limonu kabuğuyla bırakıyoruz Sonra bunları enlemesine kalınca dilimler halinde kesip sonra da istediğimiz ufaklıkta parçalara bölüyoruz Ben biraz büyükçe parçalar kesiyorum ki görüntüsü de tadı kadar hoş olsun Kesilmiş meyveleri büyükçe bir tencereye koyuyoruz ve üzerlerine tam 10 su bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak ertesi güne kadar serin bir yerde bekletiyoruz
İkinci gün: Tenceredeki meyveleri suyuylaberaber kapağı açık olarak 40 dakika kadar kaynatıp bırakıyoruz
Üçüncü gün: Tencereye 2 kg toz şekeri ve çekirdekleri süzülmüş olan limon çekirdeği jölesini ilave ediyoruz ve 45-60 dakika kadar kaynatıyoruz Ben 45 dakika sonra meyveleri delikli kepçe ile kavanozlara alıp şerbeti biraz daha kaynatıyorum Şerbetiniz suluca görünecek ancak soğuduktan sonra jölemsi kıvama gelecektir

Alıntı Yaparak Cevapla