Konu
:
Gül Reçeli 1
Yalnız Mesajı Göster
Gül Reçeli 1
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Reçeli 1
Gül Reçeli
Malzemeler:
* 150 gr
kokulu gül yaprağı(
* 1 çay bardağı limon suyu
* 2
250 gr
tozşeker (9 su bardağı)
* 550 ml
su (2,5 su bardağı)
Hazırlanışı:
1
Gül yaprakları bir kaç su yıkanır
Uçlarındaki beyazlıkları alınır
Süzülmeye bırakılır
2
Bahar mevsiminde yapılırsa üzerine 250 gr
şeker ve limon suyunu ilave edip yapraklar çok ezilmeden yoğrulur
Üstü kapalı serin bir yerde iki gün bekletilir
Kış mevsimi için gül yapraklarını limon tuzu ve az bir şekerle yoğrulur
Derin dondurucuda saklanır
3
Bakır bir tencerede şeker ve su tahta bir kaşıkla karıştırarak kaynatılır
Biraz kıvama gelince gül yaprakları ilave edilir istediğiniz kıvama gelinceye kadar üzerindeki köpükler alınarak kaynatılır (Çok kaynatılınca yapraklar sertleşir)
Ocaktan alıp ılınınca kavanozlara aktarılır
4
Derin dondurucudaki güllerle yapacaksanız, aynı ölçülerle kaynattığınız şuruba yaprakları ilave edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul