Konu
:
Seftali Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Seftali Reçeli
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Seftali Reçeli
MALZEMELER
4 su bardağı su
1
5 kg toz şeker
1
250 gr yarma şeftali
2 çorba kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yeterli miktarda su koyun
Şeftalileri ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın
Kabukları soyduktan sonra tencereye atın
Sonra tencerenin, kapağını kapatıp kuvvetli ateşe oturtun
Su kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin ve ateşi biraz kısın
Beş dakika kaynattıktan sonra limon suyunu tencereye boşaltın
Koyu kıvamını buluncaya dek 15-20 dakika daha kaynatıp, tencereyi ateşten alın, soğumaya bırakın
Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul