Konu
:
Kabak Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Reçeli
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Reçeli
Malzemeler
1,5kg kabak
1,5kg şeker
250gr sönmemiş kireç
1,5adet limon
Büyük bir kaba kireci koyun, üzerine de 8bardak su döküp önce karıştırın sonra durulmasını bekleyin
Kabakları, dört parmak uzunluğunda iki parmak genişlinde dilimleyip kabuklarını soyun
Kireçli su durulunca bulandırmadan başka bir kap içine süzün
Buraya kabakları aktarıp 4saat bekletin; zamanı dolunca da suyunu süzün
Temizlemek için 1-2 su dökerek yıkayın ve tencere içine alın
Üzerine su doldurup kapağını kapatarak orta ateşte hafif kaynatın
Kabaklar biraz yumuşayınca şekeri ilave edin
Ara ara karıştırarak koyulaşana kadar kaynatın
Kıvamı gelince limon suyunu ekleyin ve 5dk daha kaynatın
Üzerinde biriken köpüğünü ayırırsınız
Ardından kavanozlara pay edin ve soğuduğunda kapaklarını kapatırsınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul