Yalnız Mesajı Göster

Orman Meyveleri Reçeli

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Orman Meyveleri Reçeli





500 gr ahududu
500 gr frambuaz
500 gr çilek
1 buçuk kg tozşeker
2 çorba kaşığı limon suyu

Orman meyveleri reçeli:
Orman meyvelerini ayıklayıp yıkayın ve süzün Tencereye alıp üzerine şekeri dökün ve meyvelerin suyunu bırakması için 5-6 saat bekletin Kısık ateşte meyveler yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin Üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın Reçel kıvamını alınca limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın Kavanozlara alıp ağzı açık olarak soğumaya bırakın Kapaklarını kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla