Konu
:
Ceviz Reçeli Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Ceviz Reçeli Yapılışı
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ceviz Reçeli Yapılışı
Yeşil cevizlerin kabukları incecik soyulur, her gün suları değiştirilerek 25 gün suda bekletilir
26
gün cevizler kireçli suda bir gece bekletilir
Sabah cevizler bol suyla yıkanır suları değiştirilerek 2-3 kez 15 dakika kaynatılır
Artık cevizler reçel olmaya hazırdır
Bu işlemlerden sonra cevizler, normal reçel yapım aşamalarından geçer
Cevizler ve şeker bir bardak su ilavesiyle kaynatılır ocaktan almaya yakın karanfiller ve limon suyu eklenir
Soğuyan reçel kavanozlara alınır
Kireçli Su: 5 litre suya 200gr sönmemiş kireç eklenir
İyice karıştırılır
Kirecin dibe çökmesi beklenir (bir gece)üstte kalan duru su, su bulandırılmadan dikkatlice alınır ve cevizler bu suda 1 gece bekletilir…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul