Yalnız Mesajı Göster

Ceviz Reçeli Yapılışı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ceviz Reçeli Yapılışı



Yeşil cevizlerin kabukları incecik soyulur, her gün suları değiştirilerek 25 gün suda bekletilir 26 gün cevizler kireçli suda bir gece bekletilir Sabah cevizler bol suyla yıkanır suları değiştirilerek 2-3 kez 15 dakika kaynatılır Artık cevizler reçel olmaya hazırdır Bu işlemlerden sonra cevizler, normal reçel yapım aşamalarından geçer Cevizler ve şeker bir bardak su ilavesiyle kaynatılır ocaktan almaya yakın karanfiller ve limon suyu eklenir Soğuyan reçel kavanozlara alınır

Kireçli Su: 5 litre suya 200gr sönmemiş kireç eklenir İyice karıştırılır Kirecin dibe çökmesi beklenir (bir gece)üstte kalan duru su, su bulandırılmadan dikkatlice alınır ve cevizler bu suda 1 gece bekletilir…

Alıntı Yaparak Cevapla