Konu
:
Tavuk Mantı...
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Mantı...
07-17-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Mantı...
Malzemeler:
1 adet kemikli tavuk göğsü
4 adet yufka
2 su bardağı sıvıyağ
Pul biber
Karabiber
Tuz
1 kaşık tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Kuru nane
Yapılışı:
1 adet tavukgöğsü düdüklü tencerede 1 çay bardağı su ile yüksek ocak ateşinde haşlanır
Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra altı kısılarak 30 dakika pişirilir
Haşlanan tavukgöğsü bir kaba alınarak üzerindeki derisi soyulur
Ardından kemiklerinden ayrılır ve didiklenir (küçük parçalara ayrılır)
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber serpiştirilerek harmanlanır
Ardından 4 adet yufka üst üste konularak 12 eşit parçaya bölünür
12 eşit parçaya bölünmüş olan 4 adet yufkadan 48 adet elde edilmiş olunur
1 çay tabağına su konulur
Her yufka dilimine 1 yemek kaşı tavuklu harç konularak sigara böreği gibi sarılır ve yufkanın uç kısmı suya batırılarak kapatılır
Tavuğun haşlanmış olduğu suya 2 bardak su ilave edilerek yüksek ocak ateşte kaynatılır
Aynı zamanda kızartma tenceresine bolca sıvı yağ konularak yüksek ocak ateşte kızdırılır
Kızan yağda sigara börekleri pişirilir
Tavadan çıkarılan sigara börekleri kaynayan tavuk suyunun içine atılarak ortalama 2-3 dakika haşlanır
Bir maşa yardımı ile haşlanmış olan tavuklar servis tabağına alınır
Kişi sayısına göre bir kaba 9-10 yemek kaşığı yoğurt ile 3-4 diş soyulmuş ve dövülmüş (ezilmiş) sarımsak eklenerek tortu kalmayacak şekilde karıştırılır
Küçük bir tavada yüksek ocak ateşte 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı pul biber ile eritilip mantının üzerine servis edilir
Yemeğimizin yapılış süreci 45 dakikadır
Ortalama 6-8 kişilik servis edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul