Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Mantı...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Mantı...






Malzemeler:

1 adet kemikli tavuk göğsü

4 adet yufka

2 su bardağı sıvıyağ

Pul biber

Karabiber

Tuz

1 kaşık tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı salça

Kuru nane


Yapılışı:

1 adet tavukgöğsü düdüklü tencerede 1 çay bardağı su ile yüksek ocak ateşinde haşlanır Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra altı kısılarak 30 dakika pişirilir Haşlanan tavukgöğsü bir kaba alınarak üzerindeki derisi soyulur Ardından kemiklerinden ayrılır ve didiklenir (küçük parçalara ayrılır) Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber serpiştirilerek harmanlanır Ardından 4 adet yufka üst üste konularak 12 eşit parçaya bölünür 12 eşit parçaya bölünmüş olan 4 adet yufkadan 48 adet elde edilmiş olunur

1 çay tabağına su konulur Her yufka dilimine 1 yemek kaşı tavuklu harç konularak sigara böreği gibi sarılır ve yufkanın uç kısmı suya batırılarak kapatılır Tavuğun haşlanmış olduğu suya 2 bardak su ilave edilerek yüksek ocak ateşte kaynatılır Aynı zamanda kızartma tenceresine bolca sıvı yağ konularak yüksek ocak ateşte kızdırılır Kızan yağda sigara börekleri pişirilir Tavadan çıkarılan sigara börekleri kaynayan tavuk suyunun içine atılarak ortalama 2-3 dakika haşlanır Bir maşa yardımı ile haşlanmış olan tavuklar servis tabağına alınır Kişi sayısına göre bir kaba 9-10 yemek kaşığı yoğurt ile 3-4 diş soyulmuş ve dövülmüş (ezilmiş) sarımsak eklenerek tortu kalmayacak şekilde karıştırılır Küçük bir tavada yüksek ocak ateşte 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı pul biber ile eritilip mantının üzerine servis edilir Yemeğimizin yapılış süreci 45 dakikadır Ortalama 6-8 kişilik servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla